Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2013 21:10 - "Новата власт- нова съвест"
Автор: teodortodorov1 Категория: Политика   
Прочетен: 506 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 23.04.2013 16:35


Настоящата 2013, започна за България с вдигането на революция. Нещо наистина нетипично за този кротък и смирен народ. Българинът доказа на света и на себе си, че все още има гражданско общество. Хора, които имат ясна позиция и идентичност, личности които спокойно могат да нарекът себе си граждани, а не поданици или роби. Защото показаха, че могат да мислят и не са част от стадото, изразиха недоволството си: първо от монополите, които са стъпили с тежките си обувки върху вратовете на изнемогващите хора, после от властта и либералната политика, позволяваща им да правят, каквото си искат.Народът се обедини или поне част него в една обща идея, загърби различията и неравенствата. Е, имаше и такива, които бяха изпратени там, за да провокират останалите към гражданско неподчинение и да саботират мирните протести, имаше и случаино попаднали там, които незнаеха- защо са там. Какъв е резултатът на практика се постигна? Успя ли, народът да постигне желаното? Появиха се личности и групи, които решиха да използват недоволството на народа, като мощен трамлин към върховете във властта, тези “протестанти” изразиха своя индивидуализъм и егоизъм, по един, меко казано некоректен начин. Правителството на “ПП ГЕРБ”, подаде оставката си, Президентът- г-н Росен Плевнелиев, връчи мандат за съставяне на ново правителство на най- големите политически сили, който беше върнат от тях и се наложи, той да назначи временно служебно правителство. Надеждите на хората за нова, светла, социална политика и гражданско участие в разрешаването на проблемите на дневен ред, сбъднаха ли се? Служебното правителство, изпълнява плана за управление и разпределение, изготвен и заложен от предходния кабинет.Истината е, че три месечния срок от време, е много кратък и неможе да се направят големи и решаващи промени.

Ето и някой новини в подкрепа на думите ми, за “големите промени” :

1. България на второ място по поскъпване на бензина- Най- голям ръст се отчита в Кипър– 5,2%. На второ място е България с увеличение от 4,4% на А95, трета е Франция с 4,1%.
Горивата са поевтинели в шест европейски страни, като най-много се е понижила цената на бензина в Унгария – с 1,3%.

2. Енергийният експерт Васил Филипов заяви в ефира на БНР, че е потресен от нахалството на този отрасъл електропроизводство и дистрибуция, бих казал накратко, енергийна мафия.

3.Всички енергийни дружества искат увеличение на цените от 1 юли 2013 г., показва анлиз на ДКЕВР, публикуван на интернет страницата на регулатора като част от отговора до прокуратурата относно проверката на дейността на ДКЕВР.

4.АФИС: ГЕРБ- 24%, БСП- 18,9%- социологическо проучване.

5.Хората в Кърджали намаляват, избирателите се увеличават.

Ако олигарсите и монополите,които са изградили една добре работеща схема за източването на бюджета и евро фондовете, спрат финансирането към държавата, тя няма как да съществува освен чрез външно финансиране или кредитиране, което е другото зло. Напрактика се получава един затворен цикъл, на една сбъркана икономическа система, работеща в полза на „икономическите убийци“ или свръх елита. Това са признаци, които предспоставят условия и напрактика изграждат неустоичиво общество, с множество кризи от всякакъв характер и пораждат нестабилност във всяка една обществено- социална сфера. Като чрез изтъкване на неравенствата в самите сферите и по между им се постига: неяснота в преценките и решенията на общностите и отделните индивиди за случващото се около тях, социалната връзка се губи и настъпват анархия и дезинтегрираност.В България, не съществува средната класа, на която в страни като Германия се гради икономическия растеж. Поговорката: „Разделяй и владей“ се прилага на практика. А икономическата криза, на която САЩ, постави началото през септември 2007, всъщност е криза на ценностите и морала. Нека всеки си направи извода за себе си, да ли скоро с тази анти- социална политика и икономика, стандарта и живота в България ще се подобрят и да ли сегашните управляващи са новата власт с новата съвест.




Гласувай:
2



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teodortodorov1
Категория: Забавление
Прочетен: 12958
Постинги: 3
Коментари: 1
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930